Снимка БулфотоМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че е оптимист, че няма да

...
Снимка БулфотоМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че е оптимист, че няма да
Коментари Харесай

Каракачанов: Националната ни сигурност от време на време става дъвка, но съм оптимист

Снимка Булфото

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че е оптимист, че няма да има проблем пленарната зала да поддържа плановете за нов вид военен аероплан и съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада, написа Блиц.

Днес парламентарната комисия по защита поддържа проекторешението за приемане на плановете с 12 гласа " за ", без срещу и с шестима въздържали се. Проекторешението би трябвало да мине през още една комисия - тази по бюджет и финанси. Очакваме до края на юни проекторешението да бъде разисквано в пленарна зала, сподели ръководителят на комисията по защита Константин Попов.

" Оптимисти сме, тъй като националната сигурност понякога става " дъвка ", само че, когато в пленарна зала всеки би трябвало да си даде гласа за това дали да модернизираме българската войска, дали да имаме нов вид бойни аероплан, нови бронирани машини, надали ще има толкоз сътрудници, които да гласоподават срещу ", разяснява Каракачанов, представен от Канал 3. 

" В края на краищата разгадавам на възприятието за национална отговорност на всички народни представители, всичко друго е малък политически пиар, добави той. Нашата упоритост е за множеството от трите плана да сключим контракт до края на тази година ", означи министърът.

Той посочи, че третият план за кораба е минал към този момент на Съвет по защита и би трябвало да влезе за междуведомствено координиране.

Ген. Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили, уточни, че във Военновъздушни сили е основана организация по актуализиране на модела за оценка на другите други възможности. Ще имаме задоволително добър модел за оценка и разбор на всички предложения, които ще бъдат изпратени, увери той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР